2009. október 18., vasárnap

Gofri sütés


Tegnap este Szilvivel elhatároztuk hogy vacsorára meglepjük a családot egy kevés gofrival. A vacsora nagyon jól sikerült, ezért szeretnénk veletek megosztani a receptet, hogy ti is kipróbálhassátok. A sikerélmény garantált! ;-)



Hozzávalók

  • 400 g liszt
  • 3 tojás
  • 120 g margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 120 g cukor
  • csipet só
  • 0,5 l tej
  • fél csomag sütőpor

  1. Válasszuk szét a tojás fehérjéket és sárgájákat.
  2. Mindent, kivéve a tojás fehérjét, dolgozzuk össze egy tejföl sűrűségű, csomómentes masszává. Tejet érdemes fokozatosan hozzáönteni, amíg a megfelelő állagot el nem éri a tészta. Mindeközben a tojás fehérjét kemény habbá verjük.
  3. Óvatosan keverjük bele a tojáshabot a masszába, ügyeljünk rá hogy eközben ne törjük össze nagyon a habot.
  4. Olajjal kikenjük a gofrisütő lapjait, majd ha felmelegedett, kisütjük a gofrikat. A tésztából kb. egy merőkanál masszát használunk egyszerre. Kb. 1 perc alatt megsül.
  5. Megtölthetjük pudinggal, lekvárral, tejszínabbal. Gyümölccsel is díszíthetjük. Mi például tejkaramellás pudingot, baracklekvárt, és almaszeleteket tettünk rá, a tetejére pedig csokiöntetet csorgattunk.


Diétázóknak csak módjával ajánljuk. Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

  1. Sanyikám, egyből megjött az étvágyam. :) És ahogy sejtem ezek a fényképek ismerős helyen készültek, ismerős géppel, amit ismerős fogott. :) Jó, hogy közzétetted ezt a receptet, mert épp a minap gondolkodtam rajta, hogy egy ilyet is ki kellene próbálni.

    VálaszTörlés
  2. Szilvi üzeni hogy nagyon örül hogy tetszik a recept, jó kreatívkodást kívánunk hozzá mindketten!

    VálaszTörlés