"Kráter sütemény"

Hozzávalók:
- 2 csomag vanília puding
- 9 dl tej
- 8 evőkanál cukor
- 5 tojás sárgája
- 25 dkg porcukor
- 1 vaníliacukor
- 1 dl tej
- 1 dl étolaj
- 25 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaó
- 1/2 sütőpor
- 5 tojás fehérje
- esetleg ízlés szerint túró
- 2 dl tejföl
- 4 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliacukor

Elkészítése:
Először a két csomag pudingot megfőzzük a 9 dl tejjel és a 8 ek. cukorral. Ezután a kész pudingot félretesszük amíg teljesen meg nem dermed.
Az 5 tojás sárgájához hozzáadjuk a 25 dkg porcukrot és egy csomag vaníliacukrot, majd robotgéppel jó habosra keverjük, miközben folyamatosan adagoljuk hozzá az egy dl tejet. Ha kész a tojásos massza,hozzáadjuk az étolajat és kanalanként hozzáadjuk a 25 dkg lisztet, a 2 ek. kakaót és a 1/2 csomag sütőport. Ha kész a tészta, kemény habbá verjük a tojásfehérjéket és óvatosan a kész kakaós masszába dolgozzuk.

Kivajazunk és kilisztezünk egy tepsit és beleöntjük a tésztát. Elővesszük a kész,kihűlt pudingot és vízbe mártott kiskanállal falatnyi adagokban a tésztába tesszük. Gazdagíthatjuk túróval is.
180- 200 C°-ra beállított,felmelegített sütőbe tesszük és kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Összekeverjük a tejfölt a 4 ek. porcukorral és a vaníliacukorral és a keveréket a megsült tészta tetejére kenjük. Vissza is tehetjük a lekapcsolt de még meleg sütőbe és hagyhatjuk rászáradni is.

Elkészíthető csak túrós és csak pudingos változatban is ízlés szerint.
Én is csak ajánlani tudom, tényleg nagyon fincsi!
VálaszTörlésSzilvi, szerintem nem is ronda ez, nekem már a látványától is csorog a nyálam...
VálaszTörlésElkészítjük ezt is, biztos vagyok benne. :)