2010. szeptember 1., szerda

Bolond Szerda – III. szám

Valamikor még a blog kezdésekor elkezdtem a Bolond Szerdát, ahol a hét meghökkentő és bizarr érdekességeit osztom meg veletek. Jó egy év kihagyás után megpróbálom újrakezdeni  a sorozatot.

Haszontalan gépek

Van egy japán művészeti ág a chindoogu, aminek a művelői haszontalan hétköznapi tárgyakat találnak fel. Nyeles papucsot ami csótány lecsapására is jó, vagy a sapkaként hordható esernyőt. Talán innen vehették az ihletet a következő gépek alkotói is. A lényeg nem a használhatóság hanem a már művészien eredeti ötletek.

http://www.urlesque.com/2010/08/19/useless-machines/

Dodge Tomahawk

Ha már az értelmetlen gépeknél járunk, mi történik ha egy 500 lóerős Dodge Viper motort beleszerelünk egy motorbiciklibe? A Dodge mérnökei kipróbáláták. Kilencet adtak el $555 000-ért belőlük. Nem lehet túl praktikus jószág, néhányan “meglovagolható motor-álványnak” csúfolták.

http://johnfenzel.typepad.com/john_fenzels_blog/2007/03/dodge_tomahawk_.html

Óriás gumimacik. Eggyel jóllaksz!

Vegyünk néhány zacskó gumimacit, válogassuk ki őket szín szerint, olvasszuk fel, majd öntsük maci mézes üvegekbe. Szerintem garantált a hasfájás!

http://zoomdoggle.com/2009/03/giant-gummis/

Orosz parasztok

És legvégül egy igazi gyöngyszem. Oroszországban valószínűleg nagyok a szántóföldek, ezért unalmas lehet a betakarítási munka. A helyiek szeretnek közben ökörködni egy kicsit. Nekem a végén hallható röhögés tetszik a legjobban.

Ezen érdekességek legtöbbjét a StumbeUpon toolbar segítségével találtam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése