2010. március 6., szombat

Tarkabarka zöldséges omlett



Hozzávalók (4 személyre)
  • Omlett
    • 100 g liszt
    • késhegynyi sütőpor
    • 15 ml tej
    • 3 tojás
  • Töltelék
    • fél fej brokkoli
    • 2 db paradicsom
    • 1 piros húsú paprika
    • 5-6 szem friss gomba
    • 4 ek olaj
    • kevés piros paprika, bors, só
    • bazsalikom, kakukkfű
    • tetejére: kevés reszelt sajt

Elkészítése
  1. Összekeverjük a lisztet a sütőporral, a tejjel és a tojással és pihenni hagyjuk a masszát. A brokkolit sós vízben öt percig főzzük, majd leszűrjük. Felkockázzuk a paprikát, cikkekre vágjuk a paradicsomot, és megpucoljuk majd felszeleteljük a gombát.

  2. Serpenyőben felhevítjük az olajat, beletesszük először a gombát, majd néhány perc múlva a többi zöldséget. Kb. nyolc percig pároljuk, sóval, borssal és paprikával ízesítjük, a zöld-fűszereket csak a legvégén tesszük bele. Levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk a tölteléket.

  3. Elővesszük a palacsintasütőt és a tésztából négy darab omlettet sütünk.

  4. Az omlettet megtöltjük a zöldséggel, tölcsér formára hajtogatjuk és megszórjuk sajttal. Grillsütőben néhány percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése