2010. március 30., kedd

Zabpelyhes keksz


Ezzel a sütivel a páromnak akartam kedveskedni. Az íze nagyon hasonlít a Győri Édes jó reggelt kakaós változatára. Ajánlom mindenkinek!



Hozzávalók:
  • 5 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál nagy szemű zabpehely
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna/sütőpor
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál kakaópor
  • 10 dkg margarin
  • 1 teáskanál méz
Elkészítése:



  • Kimérjük a lisztet,a zabpelyhet,a cukrot,a szódabikarbónát és a kakaóport.Összekeverjük az alapanyagokat.
  • Felverjük a tojást és belekeverjük a cukrot.
  • Kimérjük a margarint és a mézet egy kis fazékba és felolvasztjuk a vajat.
  • A lisztes keverékhez hozzáadjuk a tojásos cukrot és a vajat és összedolgozzuk.
  • A tésztából diónyi golyókat formázunk majd a tenyerünkben kicsit kilapítva sütőpapírra helyezzük őket. Átlagosan 16 db süti lesz egy adag tésztából.
  • A sütőt előmelegítjük és a kekszeket villanysütőben 175 C°-on vagy gáztűzhelyen 4-es fokozaton 10-15 perc alatt megsütjük.

Javaslat:
Az ízesítéshez használhatunk fahéjat,szegfűszeget,mézes-sütemény fűszerkeveréket,csokidarabokat,diót,mogyorót stb. Én egy kis olvasztott csokival is lecsorgattam.
Ha kihűlt,műanyag dobozban érdemes tárolni,hogy puha maradjon.

Sok sikert hozzá!Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

  1. Lehet, hogy így ránézésre nem túl étvágy gerjesztő, de az íze magáért beszél! :D

    VálaszTörlés