2009. november 27., péntek

Filmajánló

Szeretném megragadni az alkalmat én is egy kis filmajánlóra, egy-egy film ami most megy, és ami nemsoká fog...

Első, amit személy szerint nagyon várok, az Avatar. James Cameron egy igen ütősnek igérkező remekműve, szerintem a történet, a varázslatos helyszínek és a szereplők miatt is érdemes megnézni.



Máris itt egy következő, Roland Emmerich filmje a 2012. A mű egy ideje megy már a mozikban és véleményem szerint kihagyhatalan azoknak, akiknek tetszett a fügetlenség napja. Maga a történet az özönvízen alapszik, mint annak idején Noé bárkája korában. A filmnek van valóságalapja is, no meg a látvány...

4 megjegyzés:

  1. Köszi Pali, mindkettő ígéretes darabnak tűnik. Az Avatarral kapcsolatban egyedul attól tartok, hogy túl sok lesz benne a számítógép generálta környezet, ami túl "játékprogramossá" fogja tenni. Majd meglátjuk!

    VálaszTörlés
  2. Na a 2012-t megnéztük a moziban pénteken Lindával, meg Gyurival.
    Egyéni véleményem a következő:
    Hosszú a film, majdnem 2.5 óra, ezért bele lehet mélyülni a sztoriba rendesen, ami egyébként elég sablonos.

    Röviden:
    A szokásos dolog van. Adott egy tudós, az bejelenti időben, hogy baj lesz, elkezdenek készülődni, majd a kiváltásgosok túlélik a világméretű szőkőárakat!

    Tartalom:
    A maják ősi naptára bonyolult csillagászati ismereteket és kifinomult matematikai számításokat igénylő tökéletes alkotás. Egy baj van vele: 2012-ben véget ér, és sokan úgy gondolják, nem véletlenül. A világ sem tarthat tovább, mint a misztikus tudást tartalmazó naptár. Néhány vezető tudós 2009-ben igazolta, hogy valóban közel a vég, és segítségükkel a világ leghatalmasabb államainak vezetői el is készítették a tervet, amelynek alapján sok ember megmenthető… de távolról sem az összes.
    Jackson Curtis (John Cusack) két gyerekével kirándul a Yellowstone Nemzeti Parkban, amikor véletlenül rátalál egy titkos kutatólaboratóriumra, és rájön, hogy a kormány hallgatott a közelgő apokalipszisről. Kétségbeesett versenyfutásba kezd az idővel, hogy megmentse a családját: földrengéseket, vulkánkitöréseket, szökőárakat kell túlélnie – mindazt, amit a Föld tartogat a halálra ítélt lakóinak.

    Összességében:
    Tetszett benne, hogy jók az effektek, pl. a robbanások, a szökőárak. Jó benne továbbá a repülő (Antonov 500 :) ), meg a gyomrában szállított autók (Bentley, stb.)
    A sztori, mint írtam is, sablonos, így lehet látni kb, hogy mi fog történni. Az egész film szerintem 2 órába bele fért volna.

    Pontozás:
    Látvány: 9/10
    Hang: 9/10
    Maga a film: 7/10
    Kategórián belül: 7/10

    VálaszTörlés
  3. Ma este megnéztem a filmet, ne haragudj Pali, de ez csapnivaló. 50 perc után kikapcsoltam.

    Ha egy G.I. Joe rajzfilmben látok ilyen jeleneteket a Kölyök klubban reggel az RTL Klubbon, akkor azt mondom hogy oké. De felnőtt embereknek szánt filmben ez elfogadhatatlan.

    Sajnálom, de én erre a filmre 10-ből 3-nál többet nem tudok adni...

    VálaszTörlés
  4. Természetesen a 2012-ről írtam a fentieket...

    VálaszTörlés