2009. november 15., vasárnap

Pali születésnapi bulija



Tegnap ünnepeltük Pali 26. születésnapját. Igen, tegnap óta hivatalosan is a negyedszázadnál idősebbek klubjában köszönthetjük testépítő barátunkat.

Az este egy fenséges, (több mint) négyfogásos vacsorával indult, Marika néni jóvoltából. Az előétel Borsch, azaz ukrán céklaleves volt, amit rántott csirkemell és császárszalonnába göngyölt csirkemáj követett. Desszertnek a kávés születésnapi tortán túl Túrórudi tortát, diós kosárkákat, és kókusz golyót választhattak a vendégek.



A vacsora után Pali ajándékát, a Catan telepesei nevű társasjátékot próbáltuk ki. Megérte a játékszabályok megértésére fordított 1-2 óra idő, jót szórakoztunk a sziget benépesítése közben. Laciból a kereskedő szellem tört fel, Pallliék a folyamatos innovációban bíztak, Sántháék a gabona és érc bizniszben jeleskedtek, míg Juhászék a birkatenyésztésbe fektették vagyonukat. Végül a játékban Paliék taktikája, a folyamatos fejlesztés diadalmaskodott.

Köszönjük még egyszer a vendéglátást és a finom vacsorát. Az estéről készült legjobb fotókat megtaláljátok a Picasa webalbumomban.

7 megjegyzés:

  1. Köszönöm, ezt a tartalmas bejegyzést Sanyi barátomnak és mégegyszer az ajándékot is az egész csapatnak! Bár mi győztünk, viszont abban az egy körben kb. mindenki esélyes volt, ez a győzeleme szinte csak a szerencsén múlott.
    Ha gondoljátok 2-3 hét múlva hétégén ismét összeülhetünk 8-an. Én benne lennék. :)
    Hétközben is megoldható lenne a dolog részemről, esetleg Lacikának nem lesz jó, viszont a másik három fiú összejöhetne...
    Mit szóltok? Csütörtökön ráértek esetleg?

    VálaszTörlés
  2. Én benne vagyok, nekem egyelőre szabad a csütörtök! Majd viszem a fotókat is.

    VálaszTörlés
  3. jól van, még szomszédot megvárjuk, hogy mit reagál és akkor mehet az építkezés. :)

    VálaszTörlés
  4. Sanyi! Imi írt, hogy nem tud jönni holnap, szerintem tegyük át az egészet jövő hétre akkor hátha jobb lesz neki is.

    U.I.: Adj már egy olyan e-mail címet, ami neked egyből látszik a melóhelyen, ahogy írok. (Ott jobb lenne üzengetni.)

    VálaszTörlés
  5. Szinte sejtettem. Egy dreamteam találkához legalább 30 munkanappal előre jelezni kell minden ötletet. :-) Jövő hétre akkor mindenképp szervezünk egy hármas összejövetelt.

    Én pl. akár abban is gondolkodnék hogy drága szeretett testvéreink mennyire szeretnének játszani. Réka pl. nagy táblajátékos fan, Szilvi nem tudom mennyire szereti az ilyesmit. Ezen felül szerintem ketten játszani sem szégyen, pl. egy jó Gin Rummy-t, Fives Up-ot, a backgammonról nem is beszélve...

    Az email címemet pedig majd privátban... ;-)

    VálaszTörlés
  6. Szevasztok nagy stratégák!

    Sajna ez a hét elég sűrűre sikerült, de remélem nem túl soká összejön egy visszavágó. Kigondoltam a köv játék győztes stratégiáját, mert a múltkor nagyon gyengélkedtünk, dehát ugye ahogy Laci mondaná jön még kutyára kamion!

    VálaszTörlés
  7. Várjuk az összecsapást, majd írd meg hogy mikor érsz rá.

    A stratégia már nálunk is alakul. Az érdeklődők figyelmébe ajánlom a http://www.settlersofcatan.net/ oldalt, ahol angol nyelvleckével kombinált stratégiát olvashattok. Na de ezt sem érdemes túlzásba vinni, a Catannal szemben pont azt szokták felhozni az okosok, hogy a szerencsének túlságosan nagy szerepe lehet a játékban. Ettől függetlenül a játékélmény garantált! ;-)

    VálaszTörlés