2009. november 1., vasárnap

Hónapforduló a Wasabi-ban



Szilvivel a hétvégén ünnepeltük másfél éves (18-adik) hónapfordulónkat, és a "kerek" szám miatt valami különleges helyre akartunk ellátogatni. A választásunk a debreceni Wasabi étteremre esett, ahol a hírek szerint mindenféle különleges távol-keleti csemegét kóstolhat meg az arra tévedő éhes ember.

Az étteremben minden asztal mellett elhalad egy futószalag, amiről mindenki kedvére csemegézhet annyit, amennyi csak belefér. A futószalag kétszintes. Alul a hideg ételek mint pl. sushi-k, saláták, gyümölcsök köröznek körbe körbe, a felső szalagon pedig a meleg, főként wok-ban készült thai és egyéb keleti fűszeres finomságok közül válogathatunk. Minden tányéron csak egy-két falatnyi étel található, de így legalább tíz-húszféle ételt kóstolhatunk meg.

Előételként Miso levest kértünk, amit a pincérek szolgálnak fel, és nem a szalagon érkezik. Ez egy fűszeres, sós japán leves kevés tofu kockával és hagymakarikával. A levesnek van egy jellegzetes illata, amit leginkább a fehérboros levesekhez tudnék hasonlítani. Egy szó mint száz, nekem nagyon ízlett.

A leves elfogyasztása után elkezdtünk csemegézni a szalagról, először meleg ételeket. Ettünk rákot, lazacot, csirkét, sertést; gombával, zöldséggel, tésztával, és még ki tudja mivel; sütve, rántva, párolva. Ezután a hideg szalag következett: sushi-k minden variációban, tojással, zöldségekkel, nyers hallal. A lakoma végét falatnyi süteményekkel, gyümölcsdarabokkal zártuk. Mire jól laktunk, az evőpálcika használatát is sikerült megtanulnunk.

Az ízek leírásával meg sem próbálkozok, annyit elég mondanom hogy minden étel fenségesen finom volt. A választék bőséges: mindenki megtalálhatja a kedvencét: legyen szó csípős vagy édes ételekről, húsról vagy zöldségről, diétás vagy zsíros falatokról.

A Wasabi étteremben igazi gasztronómiai kalandtúrán vehettünk részt. A helyet mindenkinek csak ajánlani tudjuk. A menü ára kicsit borsos, de egy jeles nap ünneplésekor mindenképpen megéri.

3 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy jól éreztétek magatokat, és gratulálok a hónapfordulótokhoz!

    Ide már mi is terveztük elmenni, de szerintem a közeljövőben akár sor is kerülhet rá. :)

    Egyébként kipróbáltuk hétvégén a Boci-forrócsoki ajánlásodat a recept alapján és nekünk nem lett darabos. A csokit összetörtük kloffolóval viszonylag kicsire, beleraktuk apránként a már eleve meleg tejbe és rendesen feloldódott. aztán hozzáöntöttük a maradék kétharmad tejes kutyulmányt és felforraltuk. Tökéltes lett szerintem, bár talán egy picivel kevesebb vaníliacukor is megtette volna. Tény viszont, hogy nagyon finom, többször is meg lesz csinálva a biztos. ja és nagyon telít. :)

    Köszi a receptet Sanyi!

    VálaszTörlés
  2. Köszi a gratulációt Szilvi nevében is!

    Örülök hogy jól sikerült a forró csoki. Nálam az lehetett a baj hogy már a csokival együtt tettem fel a tejet melegedni, és nem a langyos tejben oldottam fel a csokit. A kávét mennyire szeretitek? Tervezek egy kávés (nem csak alkoholos) italrecept összeállítást is...

    VálaszTörlés
  3. Sanyikám, mivel egyáltalán nem piálok (Linda sem igazán), ezért a kávét jobban preferálom. Várom a receptet.

    VálaszTörlés