2010. március 7., vasárnap

Almás-fahéjas mikrós süti



Ezt a receptet egyik kolléganőmtől kaptam, könnyen elkészíthető ha nincs a házban a sütő. Praktikus pl. kollégiumban. A sütemény alapreceptjét könnyen variálhatjuk: bármilyen gyümölcsöt, csoki darabokat, diót, mogyorót, mézet tehetünk bele.

Hozzávalók
  • 5 ek liszt
  • 4 ek cukor
  • 3 db tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 2 ek étolaj
  • 1 ek 10%-os ecet
  • 3 ek tej
  • 3 db alma
  • fahéj
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 marék darált dió
  • 1 ek méz

Elkészítés
  1. A lisztet, sütőport, cukrot és a fahéjat összekeverjük, hozzáadjuk a három tojást és a tejet. Görcsmentesre keverjük.


  2. Hozzáadjuk az olajat, ecetet, a diót és a mézet.
  3. Végül a meghámozott és kockákra vágott almát beleforgatjuk a masszába.


  4. Mikrózható műanyag edénybe tesszük a tésztát, és mikróban először kb. 6 percig maximum fokozaton sütjük. Fontos hogy a mikró tányérjának a közepén legyen az edény. A sütemény akkor lesz kész, ha a tál peremétől elválik a tészta, és ha néhány másodpercre kanállal benyomjuk a tetejét, kirúgja magát ha elengedjük. Ha még ragad a tészta felszíne, két percekre újra visszatesszük a mikróba. Ha kicsit ragad az alja, az nem probléma.


  5. Végezetül kiborítjuk és olvasztott csokival lecsorgathatjuk vagy porcukorral leszitálhatjuk.


2 megjegyzés: