Ezt a receptet egyik kolléganőmtől kaptam, könnyen elkészíthető ha nincs a házban a sütő. Praktikus pl. kollégiumban. A sütemény alapreceptjét könnyen variálhatjuk: bármilyen gyümölcsöt, csoki darabokat, diót, mogyorót, mézet tehetünk bele.
Hozzávalók
- 5 ek liszt
- 4 ek cukor
- 3 db tojás
- fél csomag sütőpor
- 2 ek étolaj
- 1 ek 10%-os ecet
- 3 ek tej
- 3 db alma
- fahéj
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 marék darált dió
- 1 ek méz
Elkészítés
- A lisztet, sütőport, cukrot és a fahéjat összekeverjük, hozzáadjuk a három tojást és a tejet. Görcsmentesre keverjük.
- Hozzáadjuk az olajat, ecetet, a diót és a mézet.
- Végül a meghámozott és kockákra vágott almát beleforgatjuk a masszába.
- Mikrózható műanyag edénybe tesszük a tésztát, és mikróban először kb. 6 percig maximum fokozaton sütjük. Fontos hogy a mikró tányérjának a közepén legyen az edény. A sütemény akkor lesz kész, ha a tál peremétől elválik a tészta, és ha néhány másodpercre kanállal benyomjuk a tetejét, kirúgja magát ha elengedjük. Ha még ragad a tészta felszíne, két percekre újra visszatesszük a mikróba. Ha kicsit ragad az alja, az nem probléma.
- Végezetül kiborítjuk és olvasztott csokival lecsorgathatjuk vagy porcukorral leszitálhatjuk.
Finomnak tűnik, lehet megcsinálom én is valamelyik hétvégén csak úgy. :)
VálaszTörlésFinom.
VálaszTörlés