Hozzávalók
- 1.5 l tyúkhúsleves kockából
- 2 sárgarépa
- egy arasznyi póréhagyma
- 20 dkg csirkemell
- egy üveg bambuszrügy konzerv
- 2 tojás
- 1 ek ecet
- erős paprika ízlés szerint
- 2 ek étkezési keményítő
- kínai szárított gomba
- 1-2 ek szójaszósz
- Áztassuk be a szárított gombát 30 percre, majd vágjuk apróra.
- A csíkokra vágott csirkemellet főzzük a húslevesben kb. 5 percig.
- Adjuk hozzá a gyufaszálnyi csíkokra vágott sárgarépát és a felkarikázott póréhagymát, főzzük lassú tüzön 8 percig. 5 perc után adjuk hozzá a bambuszrügyet is.
- Keverjük ki az ecetet, szójaszószt, erős paprikát és a keményítőt, majd adjuk a leveshez. Főzzük amíg a leves be nem sűrűsödik.
- Verjük fel a tojásokat és gyors kevergetés közben csurgassuk a levesbe.
- Forrón tálaljuk
Forrás: Kiki, NO Salty.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése