2010. február 22., hétfő

Csípős-savanyú leves



Hozzávalók
  • 1.5 l tyúkhúsleves kockából
  • 2 sárgarépa
  • egy arasznyi póréhagyma
  • 20 dkg csirkemell
  • egy üveg bambuszrügy konzerv
  • 2 tojás
  • 1 ek ecet
  • erős paprika ízlés szerint
  • 2 ek étkezési keményítő
  • kínai szárított gomba
  • 1-2 ek szójaszósz


Elkészítés

  1. Áztassuk be a szárított gombát 30 percre, majd vágjuk apróra.

  2. A csíkokra vágott csirkemellet főzzük a húslevesben kb. 5 percig.

  3. Adjuk hozzá a gyufaszálnyi csíkokra vágott sárgarépát és a felkarikázott póréhagymát, főzzük lassú tüzön 8 percig. 5 perc után adjuk hozzá a bambuszrügyet is.

  4. Keverjük ki az ecetet, szójaszószt, erős paprikát és a keményítőt, majd adjuk a leveshez. Főzzük amíg a leves be nem sűrűsödik.

  5. Verjük fel a tojásokat és gyors kevergetés közben csurgassuk a levesbe.
  6. Forrón tálaljuk


Forrás: Kiki, NO Salty.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése