2010. február 8., hétfő

Moziajánló

Gondoltam csinálok egy kis filmajánlót a jelenlegi amerikai toplistából.

Az elmúlt hétvégén a nézettségi és bevételi rangsorban ötödik helyen A fogtünkdér (Tooth fairy) című vígjáték áll.

Röviden a tartalma:
Derek Thompson (Dwayne Johnson) a Fogtündér, egy keménykötésű hokijátékos, aki azért kapta gúnynevét, mert előszeretettel szabadítja meg az ellenfél játékosait zápfogaiktól. Amikor Derek egy fiatal, reményteli játékosnak elveszi a kedvét talán örökre a jégkorongozástól, kemény büntetést kap: Egy hétig neki kell lennie az igazi Fogtündérnek szárnyakkal és varázspálcával, ahogy kell. Derek eleinte csetlik-botlik, ahogy szárnyaival titokban próbál beosonni az idegen otthonokba, ám idővel egyre jobban belejön az új munkájába. sőt újra felfedezi saját, rég elfeledett álmait.



A negyedik helyen Mel Gibson - A sötétség határán (Edge of darkness) című thriller végzett.

Rövid tartalma:
Az öregedő Craven nyomozó (Mel Gibson) az egyik estét a lányával tölti, aminek a végén megtámadják őket, és a lány az életét veszti. Craven egy bosszúhadjáratba indul, hogy megtudja miért kellett a lányának meghalnia, és a bűnösökre kiróhassa a büntetésüket.



Harmadikként John Travolta - From Paris With Love című akciófilmje futott be a várakozásoktól messze elmaradva.

Rövid tartalma:
Pierre Morel, az Elrabolva és a Banlieue 13 – A bűnös negyed rendezőjének új akció-thrillerében Richard Stevens (Jonathan Rhys Meyers) egy alacsony beosztású, nyugodt, csendes természetű titkosügynök, aki a Francia amerikai nagykövetségen dolgozik. Charlie Wax ügynök viszont éppen az ellentéte: magas beosztású, arrogáns, először-üt-aztán-kérdez természetű FBI-os, aki éppen Párizsba utazik, hogy megakadályozzon egy terrorista támadást. A két férfi üzletet köt egymással…



Nem kis meglepetésre a dobogó első fokáról visszacsúszott a második helyre az Avatar, ezt gondolom nem kell bemutatni senkinek sem.

Az amerikai toplista legfelsőbb fokán egy romantikus film szerepelt Dear John címmel. A film látogatóinak 84%-a nő volt ezen a hétévégén.

Rövid tartalma:
A kobra árnyéka sztárja ezúttal egy romantikus drámában alakít ismét egy katonát. A film John Tyree (Channing Tatum) egy fiatal katona és Savannah Curtis (Amanda Seyfried) kapcsolatát mutatja be, egy fiatal párét, akik egy tavaszi vakáción ismerkedtek meg, majd az azt követő hét évben John veszélyes foglalkozása miatt csak néhány alkalommal tudtak találkozni. Bár folyamatosan szerelmes levelekkel bombázzák egymást, a távolsági kapcsolat következményeit ők sem tudják elkerülni.

5 megjegyzés:

  1. Köszi Pali a mozi ajánlót, szerintem a dreamteam-ből mindenki megtalálhatja benne a neki valót.

    A Mel Gibson-os film nagyon jónak tűnik, biztosan megnézem majd valamikor. A Travoltás elsőre elég "sör & chips" kategória; a Tooth Fairy-t és a Dear John-t pedig nem hiszem hogy magamtól megnézném. Bár ez nem jelenti azt hogy bármelyik is rossz alkotás lenne...

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm az ajánlót!

    Engem a Dear John című film nem villanyozott fel annyira,de nem csodálkozom,hogy a nézők 84%-a nő volt...csak azt mondjátok meg hogy azt a 16%-nyi férfit mivel lehetett rávenni,hogy beüljön megnézni.

    Mert hogy Sanyinak nem tudnék annyira szépen hízelegni,hogy elvigyen a moziba erre az alkotásra(megjegyzem,nem is kérném).De hát vannak még önfeláldozó férfiak a világon,vagy vagy kedvelik az ilyen filmeket(nem csak nekem lehet fordított ízlésem).

    Bár egy hasonló szituációban mintha lettem volna én is kb. másfél éve... :D

    VálaszTörlés
  3. Szivem, ha szeretnéd megnézni a filmet és szépen megkérsz rá, én bizony elkísérlek! Előtte viszont utánanézek hogy nem káros-e a férfiak egészségére. Ha igen, legfeljebb viszek egy MP3-lejátszót és egy szemellenzőt. Arról viszont biztosíthatlak hogy ott leszek, és majd fogom a kezed! ;-)

    VálaszTörlés
  4. Akkor én lehet a kivételek közé tartozok Szilvi, mert a magam részéről szívesen megnézném a szóban forgó filmet. Nekem a Titanic is az egyik kedvencem, szóval bejön a műfaj. Egyébként részben azért volt olyan kevés a film látogatottsága férfi részről, mert most ért véget a Super Bowl az USA-ban. Valszeg mindenki a meccseket nézte. :)

    VálaszTörlés
  5. Akkor ez úton elnézést kérek a társadalom önfeláldozó és romantikus filmek felé is nyitott férfitagjaitól.
    Nézzétek el nekem,sose voltam normális.

    De azért most elképzeltelek Szívem egy szemellenzővel ülni a moziban.
    Csupán nekem az volta a legáltalánosabb tapasztalatom,hogy nem szereti az erősebbik nem az ilyen jellegű alkotásokat.
    De egy ilyen filmet meg lehet csinálni giccsesen és ízlésesen is.Remélem az a film az utóbbi lesz és nem fog benne csalódni senki.
    Annyira gagyi nem lehet,ha a legnézettebb film lett. :)
    Jó szórakozást!

    VálaszTörlés