2010. február 23., kedd

Pasticcio


Hozzávalók
  • 25 dkg orsótészta
  • 4 ek tejszín
  • 1 közepes hagyma felkarikázva
  • 1 piros kaliforniai paprika felkockázva
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • fél kiló darált hús
  • 400 g konzerv paradicsom
  • 125 ml száraz fehérbor
  • 60 g szardíniafilé
  • só, bors, petrezselyem zöld
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 3 tojás
  • szerecsendió, só, bors
  • Parmezán sajt


Elkészítés

  1. Olajban megpároljuk a hagymát, fokhagymát és a paprikát. Hozzáadjuk a darált húst és pirítsuk meg.
  2. Adjuk hozzá a paradicsomot, a fehérbort, sózzuk borsozzuk, és lassú tűzön 20 percig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A végén adjuk hozzá a szardíniát és fűszerezzük petrezselyemmel.
  3. Főzzök meg az orsótésztát, majd egy tálban keverjük össze a tejszínnel.
  4. Keverjük össze a joghurtot, tojásokat. Fűszerezzük szerecsendióval, sóval és borssal.
  5. Egy kikent tűzálló tálba öntsük a tészta felét, rá a szósz felét, majd a maradék tésztát végül a maradék szószt. Öntsük a tetejére a tojásos joghurtot, majd reszeljünk rá jó sok parmezán sajtot.
  6. 200 fokos sütőben süssük úgy 25 percig, amíg a teteje aranybarnára nem sül.

Forrás: Tészták, Art Nouveau Kiadó

2 megjegyzés:

  1. Mester, üdv a blog olvasók körében! Ha Debrecen környékén jártok szóljatok, szívesen vendégül látlak benneteket egy fincsi Pasticcio vacsorára!

    VálaszTörlés