Hozzávalók
- 25 dkg orsótészta
- 4 ek tejszín
- 1 közepes hagyma felkarikázva
- 1 piros kaliforniai paprika felkockázva
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- fél kiló darált hús
- 400 g konzerv paradicsom
- 125 ml száraz fehérbor
- 60 g szardíniafilé
- só, bors, petrezselyem zöld
- 1 pohár natúr joghurt
- 3 tojás
- szerecsendió, só, bors
- Parmezán sajt
Elkészítés
- Olajban megpároljuk a hagymát, fokhagymát és a paprikát. Hozzáadjuk a darált húst és pirítsuk meg.
- Adjuk hozzá a paradicsomot, a fehérbort, sózzuk borsozzuk, és lassú tűzön 20 percig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A végén adjuk hozzá a szardíniát és fűszerezzük petrezselyemmel.
- Főzzök meg az orsótésztát, majd egy tálban keverjük össze a tejszínnel.
- Keverjük össze a joghurtot, tojásokat. Fűszerezzük szerecsendióval, sóval és borssal.
- Egy kikent tűzálló tálba öntsük a tészta felét, rá a szósz felét, majd a maradék tésztát végül a maradék szószt. Öntsük a tetejére a tojásos joghurtot, majd reszeljünk rá jó sok parmezán sajtot.
- 200 fokos sütőben süssük úgy 25 percig, amíg a teteje aranybarnára nem sül.
Forrás: Tészták, Art Nouveau Kiadó
mester, ez jol nez ki!
VálaszTörlésMester, üdv a blog olvasók körében! Ha Debrecen környékén jártok szóljatok, szívesen vendégül látlak benneteket egy fincsi Pasticcio vacsorára!
VálaszTörlés